torstai 21. marraskuuta 2013

Ja tältä se näyttää!

Yleensä taloblogeissa kai lähdetään liikkeelle kohdetta esittelevistä valokuvista, ja mennään sitten vasta yksityiskohtiin. Me olemme olleet koko syksyn tosi laiskoja kameran kanssa. Toinen syy on se, että tästä talosta on hyvin vaikea saada kunnollisia kuvia. Huonoja taas ei haluaisi julkaista, vaikka pakon edessä niinkin on tehtävä -- kuten nyt. Tuntuu nimittäin hölmöltä aina vain puhua Vinolasta ilman, että kenelläkään lukijoista on aavistusta, miltä tönö näyttää.

Marraskuisessa aamuauringossa kadulta päin.
Kännykkäkuva: Pieta.

Yksi ongelma on se, että talo näyttää hirveän lättänältä ja ankealta, otti kuvan mistä päin tahansa. Tarpeeksi etäälle ei pääse ilman että edessä on puita, pensaita ja taloja. Toisaalta: mitäpä muutakaan rintamiestalo olisi kuin suorakulmainen särmiö, jossa on harjakatto ja jotain lisäulokkeita?

Takaportilta katsoen.
Kännykkäkuva: Pieta.

Petrin kännykkäotokset ovat vähän paremmin onnistuneita, mikä johtuu varmasti kameran laadusta sekä keskittymisestä kuvaustilanteessa.

Pääsisäänkäynti oikealla.
Kännykkäkuva: Petri.

Nyt huomaan, että senkään takia ei tule kuvatuksi juuri mistään suunnasta, että sisäänkäynnin lähettyvillä on niin usein kaikkea rojua. Pelkästään siistimmän kuvan takia ei jaksa kaikkea raahata nurkan taakse. Muutenkin on aina jotain pusikkoa ja purkurompetta linssin ja kohteen välissä. Kas näin:

Syyskuista vehreyttä ennen kauppoja.
Kuva oikealla kameralla: Petri.
Syksy tuli nopeasti ja tienoo alkoi näyttää ihan erilaiselta. Eli harmaalta ja ankealta kuten ensimmäisissä kuvissa. Viimeistään siinä vaiheessa huomasimme, kuinka paljon puita ja pensaita tässä ympärillä on.

Lokakuisia pihapuita.
Kännykkäkuva: Petri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti